Meesters met Magister en de tariefsverhoging Magister

Magister (IddinkGroep) heeft voor het schooljaar 20/21 een verhoging van bijna 30% aangekondigd voor het licentietarief van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs. MmM heeft dit aangekaart in het reguliere overleg met Iddink in mei en om toelichting gevraagd. Dit heeft niet tot een bijstelling geleid. Als vervolg hierop trekt MmM samen met SIVON op in het overleg met Iddink. SIVON is een coöperatie van schoolbesturen in het PO en VO. Samen vertegenwoordigen we een groot deel van de Magistergebruikers.

Schoolbesturen in het voortgezet onderwijs ontvingen een brief van Magister waarin de verhoging van het licentietarief werd aangekondigd. Het belangrijkste bezwaar tegen de tariefsverhoging, is dat deze te fors is en dat scholen niet eerder met zo’n hoge verhoging te maken hebben gehad.

In gesprek met Iddink

Van onze leden hebben we vragen gekregen over de tariefsverhoging en zij hebben hun onvrede daarover geuit, zowel over de forse verhoging als over het verplicht afnemen van enkele nieuwe modules. Om een goed beeld te krijgen van de mening van onze leden hebben we een vragenlijst uitgezet.

We trekken nu samen met SIVON op omdat de bij hen aangesloten scholen dezelfde geluiden hebben laten horen en we samen sterker staan. De inhoudelijke expertise van MmM en de bestuurlijke invloed van SIVON vullen elkaar aan.

Begin juni is het eerste gesprek geweest en is Iddink gevraagd om een nieuw voorstel. De vervolggesprekken staan al gepland. Via informatiesessies worden de deelnemende besturen op de hoogte gehouden. 

Zie ook: sivon.nl

Enquête

Om een goed beeld te krijgen van de mening van onze leden hebben we een enquête opgesteld. We willen jullie dan ook vragen deze in te vullen. We zijn er om de belangen van onze gebruikers te behartigen en zaken bespreekbaar te maken en met deze enquête kunnen we in kaart brengen wat we delen, waar we, eventueel, anders over denken en wat we samen willen bereiken. Fijn als je de vragenlijst wil invullen!

Nieuws

Agenda

Forum

Ook interessant

13 juni 2020
Meesters met Magister en de tariefsverhoging Magister

Magister (IddinkGroep) heeft voor het schooljaar 20/21 een verhoging van bijna 30% aangekondigd voor het licentietarief van schoolbesturen in het voortgezet onderwijs.

LEES MEER
facebooklinkedin