Frisse blik en samen sterk vooruit

7 juli 2022

Het is alweer een tijd geleden. Het is daarom hoog tijd voor een nieuws-update met daarin onder andere een uitgebreide analyse van de door ons uitgezette enquête. Deze enquête was voor onze vereniging erg verhelderend.

Bestaansrecht vereniging voor gebruikers van Magister

In de afgelopen jaren hebben we ons enkele malen afgevraagd of we als Meesters met Magister nog wel op de goede weg zaten en of we überhaupt nog wel bestaansrecht hebben. Dat komt zo…

In de beginjaren van Magister was er een cultuur dat wij ons als klanten niet altijd gehoord wisten. Dat was de hoofdreden voor het opzetten van de gebruikersvereniging. Toen de vereniging eenmaal bestond, werden er ook diverse activiteiten ontplooid. Naast het overleg met (toen) SchoolMaster waren er bijvoorbeeld ook regiobijeenkomsten en landelijke bijeenkomsten. Gaandeweg veranderde er een aantal zaken.

De relatie tussen de Magisterleverancier en zijn klanten werd volwassener, het product werd stabieler, de ontwikkelingen pasten meer bij wat in het onderwijs gebeurde.

Bij al die zaken speelde onze vereniging duidelijk een rol. In onze overleggen, die onder andere leidden tot een formele ‘klankbordgroep’ de expert-groep, hebben we steeds het geluid van ‘de gebruiker’ helder naar voren gebracht. Of het nu ging om verbeterwensen met betrekking tot het product, de performance, de initiële SLA’s en zelfs de prijsontwikkelingen: steeds hebben wij met verve ons standpunt naar voren gebracht.

Maar intussen nam de belangstelling voor de regiobijeenkomsten wat af. Dit gold ook voor ons ledenaantal. In eerste instantie vroegen wij ons af wat wij verkeerd deden. Uiteindelijk denken we dat wij niet zozeer iets verkeerd deden, maar dat de tijden veranderen.

Voor een uitwisseling over ‘Bits en Bytes’  zoals het heel lang geleden bij een ingenieursbureau wel eens genoemd werd, hoef je niet meer naar een bijeenkomst. Zelfs een forum, dat heel lang op de site van Magister een hot item was, heeft nauwelijks nog aanloop. Corona heeft dit proces ook nog eens versneld, denken wij.

Onze rol is dus langzamerhand minder gericht op onderling contact tussen gebruikers, maar meer op contact met Iddink om onze belangen voor het voetlicht te brengen. In de afgelopen jaren hebben wij dat overigens ook samen met SIVON gedaan, toen er ferme zakelijke gesprekken moesten worden gevoerd over de prijsontwikkeling bij Magister. SIVON verwoordde de zakelijke argumenten en wij droegen de inhoudelijke argumenten aan. Er is dus zeker nog reden voor een gebruikersvereniging en het zou goed zijn als zoveel mogelijk scholen en besturen zich bij ons aansluiten.

Bekijk hier de uitslag van de enquête.

De conclusie

  • We moeten ons hard blijven maken voor Magistergebruikers;
  • We moeten het overleg met de leverancier intensiveren;
  • We moeten de communicatie met onze leden degelijker en toegankelijker opzetten.

Met deze conclusies zijn we al aan de slag gegaan en we hopen dat jullie dat in de komende tijd ook zullen merken.

Magister Live

In april was Magister live in Eindhoven en Maarssen. Op beide events waren we als vereniging aanwezig en hebben we gesprekken gevoerd met diverse leden en met de mensen van Iddink. De presentaties waren interessant en nuttig. Dat kregen we ook terug van de aanwezigen. We zien uit naar de volgende ‘live-dagen’.

Overleg Meester met Magister en Iddink

In mei hebben we overleg gevoerd met Iddink. Dit overleg houden we regelmatig zodat Iddink ook weet wat er leeft bij hun klanten en samen verkennen we de toekomst. Een verslag van het overleg vind je op op de pagina documenten.

Regiobijeenkomst

We hebben een regiobijeenkomst gepland in november.

De plaats is nog niet bekend, we wachten even de belangstelling af. Dan bepalen we of we één bijeenkomst houden in het centrum van het land of dat we splitsen in Noord-Zuid.

We hebben 2 onderwerpen die wij graag voorstellen:

  • De ontwikkelingen op ELO gebied. Welke behoeftes zijn er, wat zie je graag gebeuren, wat is nog lastig, waar loop je tegenaan?
  • Wat zijn de ervaringen rondom de webversie voor OOP?

Natuurlijk zijn we geïnteresseerd naar de onderwerpen die jullie belangrijk vinden. Laat het ons horen! We sturen alle leden nog een uitnodiging voor de bijeenkomst. We kijken uit naar weer een live bijeenkomst met onze leden. Jij ook?

Fijne vakantie en alvast een goede start van het nieuwe schooljaar gewenst!

Actief en betrokken bij de
Toekomst in uitvoering

Toekomst in uitvoering

MmM-nieuwsbrief

Zijn je collega’s al op de hoogte van het bestaan van Meesters met Magister? Samen maken we Magister handiger, sneller en gebruiksvriendelijker en daar heeft iedereen baat bij. Laat hieronder je mailadres achter en meld je aan voor de nieuwsbrief. We waarderen het als je vakgenoten informeert over ons bestaan. Samen staan we (nog) sterk(er)!
Aanmelden nieuwsbrief

Door het invullen en versturen van dit formulier geef je aan dat je graag de informatieve nieuwsbrief van Meesters met Magister wilt ontvangen.

We gebruiken Mailchimp als ons nieuwsbriefplatform. Door te klikken op abonneren, geef je toestemming voor het overbrengen van je informatie naar Mailchimp voor verwerking. Meer informatie over het privacybeleid van Mailchimp vind je hier.

Je kunt je toestemming op elk moment intrekken door op de link 'afmelden' te klikken in de nieuwsbrief-e-mail.

chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram