Bestuur

Even voorstellen: onze bestuursleden

Om een beter beeld te krijgen van de mensen achter de Meesters stellen we je graag voor aan het bestuur van Meesters met Magister.

Meesters met magister Icon Overleg

Frank Spijkers

Wie ben je?
Ik ben Frank Spijkers, vader van twee studerende zoons. Ik kom oorspronkelijk uit Tilburg en heb Natuurkunde gestudeerd in Nijmegen, maar ik woon al ruim 25 jaar in Utrecht. Ik wandel iedere dag een stukje met onze boerenfox Lotje: een mooi moment voor reflectie en bezinning.
Wat doe je?
Sinds augustus 2015 ben ik rector van het Openbaar Lyceum Zeist. Daarvoor heb ik heel lang in Wageningen gewerkt op de school die nu Pantarijn heet.
Hoe ben je betrokken bij Meesters met Magister?
Ik vind het leuk om bezig te zijn op het snijvlak van onderwijs, organisatie en logistiek en dan niet alleen als (eind)gebruiker; ik denk ook graag mee over beleid en ontwikkelingen. Het is belangrijk dat er mensen zijn uit het veld die als gesprekspartner kunnen dienen voor de ontwikkelaars en verkopers van onderwijssoftware. Daar steek ik graag wat tijd in.
Het mooiste van Magister?
Er is een onderdeel dat er nog niet (helemaal) is, maar dat vast mijn favoriete onderdeel gaat worden en dat is een goede dynamische roosterkoppeling tussen Magister en de belangrijkste roosterpakketten.
Netflix-serie, boek of muziek?
Ik kijk geen Netflix (echt), maar lees op dit moment 'Alle tijd' van Ronald Giphart en ik luister graag seventies playlists op Spotify.
Meesters met magister Icon Overleg

Leon van den Heuvel

Ik stel me graag even voor….!
Ik ben Leon van den Heuvel en ik ben werkzaam op het Christiaan Huygens College in Eindhoven. Een school met 3 locaties en zo’n 3.300 leerlingen vanaf niveau vmbo-basis tot en met vwo. Ik besteed mijn tijd daar, naar mijn mening en gelukkig ook die van anderen, zeer nuttig als beleidsmedewerker, hoofd applicatiebeheer Magister en applicatiebeheerder en vraagbaak voor van alles en nog wat. Ik heb het geweldig naar mijn zin en zet me ook graag in voor Meesters met Magister.
Hoewel in deze tijd van communicatietechnologie heel veel online te vinden is en scholen vaak rechtstreeks contact hebben met producteigenaren denk ik dat het belangrijk blijft dat er een vereniging is die kan optreden namens alle gebruikers. We staan samen altijd steviger in onze schoenen dan als éénlingen.
Ik ben geen echte lezer en heb de radio altijd aanstaan. Ik ben een sporter, lekker naar buiten, rennen of een potje voetballen met ons zondagochtendclubje of met mijn G-team (spelers met een beperking) op woensdag en zaterdag. ’s Avonds een filmpje op zijn tijd.
Wil je nog iets van me weten of wil je me iets vragen? Mail me gerust: [email protected]
Het mooiste van Magister? 
We kunnen wel eens klagen en mopperen over performance en fouten en zo maar ik blijf het toch ook knap vinden hoe men zoiets complex als het onderwijs kan vatten in een stukje techniek en dat we dat elke dag live en up-to-date kunnen gebruiken en ons leven toch heel wat makkelijker maakt dan de schriftjes en lijstjes uit de 20e eeuw.
Meesters met magister Icon Overleg

Rien van Heukelom

Wie ben je?
Mijn naam is Rien van Heukelom. Geboren in 1964 en getogen in Venlo. Na een kort uitstapje naar Brabant weer terug In Venlo. Vader van twee dochters en een zoon. Ik heb een achtergrond in bedrijfseconomie en control. Fanatieke sporter: krachtsport, hardlopen, fietsen en wandelen. Maar ook liefhebber van speciale (met name Duitse Weizen) bieren.
Wat doe je?
Ik ben op dit moment controller bij concerncontrol van de gemeente Helmond. Mijn vorige werkgevers waren diverse gemeentes en onderwijsinstellingen waar ik altijd in control en bedrijfsvoeringsfuncties gewerkt heb.
Hoe ben je betrokken bij Meesters met Magister?
Ik ben de laatste van de oprichters van MmM die nog in het bestuur zit. Als concerncontroller bij de Onderwijsgemeenschap Venlo was ik eindverantwoordelijk voor de leerlingenadministraties. En zo ben ik ooit betrokken geraakt bij Magister en MmM.
Het mooiste van Magister?
Dat ik als ouder heel goed kan volgen hoe mijn kinderen het doen op school.
Netflix-serie, boek of muziek?
Ik kijk zelden tv en nog minder Netflix of een van die andere zenders. Als ik kijk zijn het uitsluitend documentaires over astronomie, fysica en onverklaarbare zaken. Qua muziek ben ik een liefhebber van Limburgse, Duitse en Nederlandse feelgood muziek. Oftewel schlagers. Verder is mijn muzieksmaak heel breed. Van Dean Martin tot K-pop. Als het maar lekker klinkt.
Meesters met magister Icon Overleg

Hans Hagemann

Sinds een jaar of tien zit ik in het bestuur van MMM. Ik dacht: een gebruikersvereniging voor Magister, dat kon wel eens nuttig zijn. En nadat ik op een regiobijeenkomst eens een suggestie voor het een of het ander had gedaan, kwam het terug op mijn bord:  waarom zou ik me daar zelf niet voor inzetten?
Zo heb ik me dus aangemeld voor een rol in het bestuur en ik heb eigenlijk nog geen moment spijt gehad. Veel inhoudelijke gesprekken gevoerd in het bestuur, met leden en met de directie van SchoolMaster en later Iddink en toen de Iddink Group en nu dus Sanoma…
In mijn werk ben ik ‘specialist informatievoorziening’ en ik probeer nog steeds op te rekken wat dat allemaal kan betekenen binnen de Purmerendse ScholenGroep. Daarnaast ben ik interim hoofd van de leerling administratie.
Nadat ik in de jaren ’80 niet zo succesvol was als timmerman heb ik in een avondstudie  een MO-a akte Duits gehaald en heb ik vervolgens op een kleine school diverse vakken gegeven.
Een daarvan was informatica (computerles m.b.v. commodore 64) en van daaruit ontwikkelde zich mijn belangstelling voor IT zaken. Na het onderwijs heb ik zo’n 15 jaar in de IT gewerkt als consultant. In mijn huidige werk komen onderwijs en ICT bij elkaar en ik voel me er als een vis in het water.
Ik heb diverse hobby’s, waaronder muziek, beeldhouwen en lezen. Sinds een jaar of drie ben ik bezig met schilderen en tekenen.
Onze kinderen zijn al geruime tijd uit huis en mijn vrouw en ik hebben een voorliefde voor schotse collies. We hebben er nu één, en binnenkort hopen we weer een pup erbij te krijgen (nou ja, kopen).
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram