Bestuur

Even voorstellen: onze bestuursleden

Om een beter beeld te krijgen van de mensen achter de Meesters stellen we je graag voor aan het bestuur van Meesters met Magister.

Meesters met magister Icon Overleg

Frank Spijkers

Wie ben je?
Ik ben Frank Spijkers, vader van twee studerende zoons. Ik kom oorspronkelijk uit Tilburg en heb Natuurkunde gestudeerd in Nijmegen, maar ik woon al ruim 25 jaar in Utrecht. Ik wandel iedere dag een stukje met onze boerenfox Lotje: een mooi moment voor reflectie en bezinning.
Wat doe je?
Sinds augustus 2015 ben ik rector van het Openbaar Lyceum Zeist. Daarvoor heb ik heel lang in Wageningen gewerkt op de school die nu Pantarijn heet.
Hoe ben je betrokken bij Meesters met Magister?
Ik vind het leuk om bezig te zijn op het snijvlak van onderwijs, organisatie en logistiek en dan niet alleen als (eind)gebruiker; ik denk ook graag mee over beleid en ontwikkelingen. Het is belangrijk dat er mensen zijn uit het veld die als gesprekspartner kunnen dienen voor de ontwikkelaars en verkopers van onderwijssoftware. Daar steek ik graag wat tijd in.
Het mooiste van Magister?
Er is een onderdeel dat er nog niet (helemaal) is, maar dat vast mijn favoriete onderdeel gaat worden en dat is een goede dynamische roosterkoppeling tussen Magister en de belangrijkste roosterpakketten.
Netflix-serie, boek of muziek?
Ik kijk geen Netflix (echt), maar lees op dit moment 'Alle tijd' van Ronald Giphart en ik luister graag seventies playlists op Spotify.
Meesters met magister Icon Overleg

Leon van den Heuvel

Ik stel me graag even voor….!
Ik ben Leon van den Heuvel en ik ben werkzaam op het Christiaan Huygens College in Eindhoven. Een school met 3 locaties en zo’n 3.300 leerlingen vanaf niveau vmbo-basis tot en met vwo. Ik besteed mijn tijd daar, naar mijn mening en gelukkig ook die van anderen, zeer nuttig als beleidsmedewerker, hoofd applicatiebeheer Magister en applicatiebeheerder en vraagbaak voor van alles en nog wat. Ik heb het geweldig naar mijn zin en zet me ook graag in voor Meesters met Magister.
Hoewel in deze tijd van communicatietechnologie heel veel online te vinden is en scholen vaak rechtstreeks contact hebben met producteigenaren denk ik dat het belangrijk blijft dat er een vereniging is die kan optreden namens alle gebruikers. We staan samen altijd steviger in onze schoenen dan als éénlingen.
Ik ben geen echte lezer en heb de radio altijd aanstaan. Ik ben een sporter, lekker naar buiten, rennen of een potje voetballen met ons zondagochtendclubje of met mijn G-team (spelers met een beperking) op woensdag en zaterdag. ’s Avonds een filmpje op zijn tijd.
Wil je nog iets van me weten of wil je me iets vragen? Mail me gerust: [email protected]
Het mooiste van Magister?
We kunnen wel eens klagen en mopperen over performance en fouten en zo maar ik blijf het toch ook knap vinden hoe men zoiets complex als het onderwijs kan vatten in een stukje techniek en dat we dat elke dag live en up-to-date kunnen gebruiken en ons leven toch heel wat makkelijker maakt dan de schriftjes en lijstjes uit de 20e eeuw.
Meesters met magister Icon Overleg

Rien van Heukelom

Wie ben je?
Mijn naam is Rien van Heukelom. Geboren in 1964 en getogen in Venlo. Na een kort uitstapje naar Brabant weer terug In Venlo. Vader van twee dochters en een zoon. Ik heb een achtergrond in bedrijfseconomie en control. Fanatieke sporter: krachtsport, hardlopen, fietsen en wandelen. Maar ook liefhebber van speciale (met name Duitse Weizen) bieren.
Wat doe je?
Ik ben op dit moment controller bij de concernstaf van de gemeente Venlo. Mijn vorige werkgevers waren diverse gemeentes en onderwijsinstellingen waar ik altijd in control en bedrijfsvoeringsfuncties gewerkt heb.
Hoe ben je betrokken bij Meesters met Magister?
Ik ben de laatste van de oprichters van MmM die nog in het bestuur zit. Als concerncontroller bij de Onderwijsgemeenschap Venlo was ik eindverantwoordelijk voor de leerlingenadministraties. En zo ben ik ooit betrokken geraakt bij Magister en MmM.
Het mooiste van Magister?
Dat ik als ouder heel goed kan volgen hoe mijn kinderen het doen op school.
Netflix-serie, boek of muziek?
Ik kijk zelden tv en nog minder Netflix of een van die andere zenders. Als ik kijk zijn het uitsluitend documentaires over astronomie, fysica en onverklaarbare zaken. Qua muziek ben ik een liefhebber van Limburgse, Duitse en Nederlandse feelgood muziek. Oftewel schlagers. Verder is mijn muzieksmaak heel breed. Van Dean Martin tot K-pop. Als het maar lekker klinkt.
Meesters met magister Icon Overleg

Klaas Huijsman

Ik ben afdelingsleider VWO-bovenbouw op het Kandinsky College: éen van de leukste scholen van Nijmegen. De weg daar naar toe is, in het kort, als volgt gegaan. Ik ben in Brabant geboren en getogen, en na mijn middelbare schooltijd in Utrecht gaan studeren. Tijdens mijn studie biologie kwam ik er gaandeweg achter dat een baan in het onderwijs echt iets voor mij zou zijn. Na de postdoctorale docentenopleiding ben ik dan ook met veel plezier les gaan geven, zowel op havo- als op vwo-niveau. Als biologiedocent heb ik veel aan onderwijs- en vakontwikkeling gedaan, steeds met als doel leerlingen zo goed mogelijk te motiveren en zich te laten ontwikkelen.
Zo’n 10 jaar geleden ben ik van het klaslokaal overgestapt naar de schoolleiding, eerst in Wageningen en nu dus in het Nijmeegse. Samen met docenten en andere medewerkers bouwen aan goed onderwijs en verbeteren van onderwijskwaliteit vind ik daarin mooi werk.
Ik heb op school een aantal portefeuilles in mijn beheer, waaronder het eindexamensecretariaat. Hierdoor hebben ik en mijn naaste collega’s dagelijks met Magister te maken. Toen ik gevraagd werd om me kandidaat te stellen voor een plek in dit bestuur hoefde ik dan ook niet lang na te denken. Ik vind het leuk om mijn ervaring met en kijk op Magister (als gebruiker en als schoolleider) in te kunnen zetten om Meesters met Magister een nuttige vereniging te laten zijn. Een vereniging die zorgt voor een stevige verbinding tussen de gebruikers en de makers van Magister.
chevron-down
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram